ForumKërkoRegjistrohuidentifikimi

Lexo Perkthimin e Fatihas dhe 10 sureve te fundit:“Fatiha" 1:1. Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 1:2. Falënderimi i takon All-llahut, Zotit të botëve! 1:3. Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 1:4. Sunduesit të Ditës së Gjykimit (përgjegjësisë-shpërblimit)! 1:5. Vetëm Ty të adhurojmë dhe vetëm te Ty kërkojmë ndihmë! 1:6. Udhëzona (përforcona) në rrugën e drejtë! 1:7. Në rrugën e atyre, të cilët i begatove me të mira, jo në të atyre që kundër veti tërhoqën hidhërimin, e as në të atyre që e humbën veten! 105. Fil Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 105:1. A nuk e ke parë se ç’bëri Zoti yt me poseduesit e elefantit? 105:2. A nuk ua bëri përpjekjen e tyre të dështuar? 105:3. Dhe Ai kundër tyre lëshoi shpendë që vinin tufë-tufë! 105:4. Dhe i gjuanin ata me gurë nga balta e gurëzuar! 105:5. Dhe ata i bëri si gjeth i grimcuar (i përtypur)! 106. Kurejsh Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 106:1. Për hir të garantimit që e gëzojnë kurejshitët! 106:2. Garantimin e udhëtimit të tyre të lirë dimrit dhe verës! 106:3. Pra, le ta adhurojnë Zotin e kësaj shtëpie, 106:4. I cili i ushqeu pas urisë dhe i siguroi prej çdo frike! 107.Maun Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 107:1. A e ke parë ti (a e sheh) atë, që përgënjeshtron përgjegjësinë dhe llogarinë në botën tjetër? 107:2. Po ai është që e përzë në mënyrë të vrazhdë bonjakun. 107:3. Dhe që nuk nxit për ta ushqyer të varfërin. 107:4. Pra shkatërrim është për ata që falen, 107:5. Të cilët ndaj namazit të tyre janë të pakujdesshëm. 107:6. Ata që vetëm shtiren (sa për sy e faqe). 107:7. Dhe nuk japin as sendin më të vogël (as hua). 108. Kevther Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 108:1. Ne, vërtet, të dhamë ty shumë të mira. 108:2. Andaj ti falu dhe prej kurban për hir të Zotit tënd! 108:3. E s’ka dyshim se urrejtësi yt është farësosur. 109. Kafirun Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 109:1. Thuaj: “O ju jobesimtarë! 109:2. Unë nuk adhuroj atë që ju e adhuroni! 109:3. As ju nuk jeni adhurues të Atij që unë e adhuroj! 109:4. Dhe unë kurrë nuk do të jem adhurues i asaj që ju adhuroni! 109:5. Por edhe ju nuk do të jeni adhurues të Atij që unë e adhuroj! 109:6. Ju keni fenë tuaj (që i përmbaheni), e unë kam fenë time (që i përmbahem)! 110. NasrMe emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 110:1. Kur erdhi ndihma e All-llahut dhe çlirimi (ngadhënjimi), 110:2. Dhe i pe njerëzit që po hyjnë turma-turma në fenë e All-llahut. 110:3. Ti, pra, lartësoje Zotin tënd duke falënderuar dhe kërko nga Ai falje. Ai vërtet pranon shumë pendimin, është mëshirues i madh. 111. MesedMe emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 111:1. Qoftë i shkatërruar Ebi Lehebi, e ai më është shkatërruar! 111:2. Atij nuk i bëri dobi pasuria e vet, as ajo çka fitoi! 111:3. Ai do të hyjë në një zjarr të ndezur flakë. 111:4. E edhe gruaja e tij, ajo që barti dru (ferra), 111:5. E në qafën e saj ajo ka një litar të përdredhur. 112. Ihlas Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 112:1. Thuaj: Ai, All-llahu është Një! 112:2. All-llahu është Ai që çdo krijesë i drejtohet (i mbështetet) për çdo nevojë. 112:3. As s’ka lindur kë, as nuk është i lindur. 112:4. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë. 113. Felek Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 113:1. Thuaj: I mbështetem Zotit të agimit, 113:2. Prej dëmit të çdo krijese që Ai e krijoi. 113:3. Dhe prej errësirës së natës kur ngryset plotësisht. 113:4. Dhe prej dëmit të atyre që lidhin dhe fryejnë nyja. 113:5. Edhe prej dëmit të smirëkeqit kur sipas smirës vepron 114. Nas Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 114:1. Thuaj: “Mbështetem (mbrohem) me Zotin e njerëzve! 114:2. Sunduesin e njerëzve, 114:3. Të adhuruarin e njerëzve, 114:4. Prej të keqes së cytësit që fshihet. 114:5. I cili bën cytje në zemrat e njerëzve, 114:6. Qoftë ai (cytësi) nga xhinët ose nga njerëzit”. (Ali Imran 70-71)
Shiko mesazhet pa përgjigje
 Forum TematMesazhet
Mesazhi i fundit

VENDET E FORUMIT

 
Asnjë mesazh i ri

Rregullat

Moderator: Moderators
11Sat Oct 18, 2008 11:24 pm
arajka Your first subject
Asnjë mesazh i ri

Ligjerata

LigjerataNdegjoni dhe Shkarkoni Ligjerata
00
Asnjë mesazh i ri

Ilahije

IlahijeNdegjoni dhe Shkarkoni Ilahije
66Wed May 19, 2010 6:27 am
arajka Nje ezan shum i bukur
Asnjë mesazh i ri

Video

VideoShiqoni dhe Shkarkoni Video Islame
55Mon Aug 30, 2010 11:11 pm
arajka imam Ferrari
Asnjë mesazh i ri

Video per telefona

Video per telefonaKetu mund te shiqoni apo te shkarkoni video per telefona
22Sat Jun 20, 2009 7:07 am
arajka 141 Lojra per sony ericsson
Asnjë mesazh i ri

Programe

ProgrameProgramet me te kerkuara
11Sun Nov 30, 2008 9:56 am
arajka Thirrje neper telefona ne shum shtete edhe mobile nga 5 minuta per qdo dit
Asnjë mesazh i ri

Interesante

Interesante
44Fri May 21, 2010 12:44 am
arajka Fotografi e perpunuar interesante
Asnjë mesazh i ri

Diskutime

00
Asnjë mesazh i ri

Webfaqe Islame

22Fri Nov 14, 2008 2:12 am
arajka Shum Web faqe islame
Asnjë mesazh i ri

Tema

11Fri Jan 07, 2011 8:38 am
arajka Sharko Kuizin Islam 2011
Asnjë mesazh i ri

Pyetje dhe pergjigje

Pyetje dhe pergjigje
00
Asnjë mesazh i ri

Trika per kompjuter

55Thu Feb 17, 2011 8:57 pm
arajka Zgjidhja e problemit te messengjerit
Arsim Kabashi Empty
Today's active topics
Today's top 20 posters
Overall top 20 posters
Kush është në linjë
Kush është në linjëAnëtarët e këtij forumi kanë postuar 28 artikuj
Forumi ka 51 anëtarë të regjistruar
Anëtari më i ri arajka1
1 Përdorues në Linjë: 0 anëtarë 0 të fshehur 1 vizitor
Rekord i përdoruesve në linjë ishte 22 më Sun Sep 19, 2021 12:34 am

Anëtarët të regjistruar Asnjë
Legjenda :   [Administrator ]   [ Moderator ]

Mesazhe të rejaMesazhe të rejaAsnjë mesazh i riAsnjë mesazh i ri  Forumi është KyçurForumi është Kyçur